Prep : 5 minit
Pop Corn :
1. Panaskan periuk Noxxa menggunakan mod stir fry. Jangan tutup periuk dalam mod stir fry.
2. Masukkan 2 sudu besar minyak masak dan 2 sudu besar marjerin.
3. Biarkan marjerin cair.
4. Masukkan 2 genggam jagung popcorn. Gaulkan
5. Off periuk dan tutupkan.
6. Set mod high pressure 2 minit. Akan kedengaran bunyi 'pop'. Sekiranya takde bunyi pop, off HP dan buka periuk dan ulang semula HP.
7. Release pressure, buka penutup dan keluarkan pop corn.
Caramel :
1. Panaskan periuk Noxxa menggunakan mod stir fry. Jangan tutup periuk dalam mod stir fry.
2. Masukkan 2 sudu besar minyak masak dan 2 sudu besar marjerin.
3. Biarkan marjerin cair.
4. Masukkan 2 sudu besar gula perang dan gaul.
5. Off periuk.
6. Masukkan 2 sudu madu dan kacau.
7. Masukkan pop corn tadi, gaul mesra.
8. Sedia untuk dihidang!
Pop Corn :
1. Panaskan periuk Noxxa menggunakan mod stir fry. Jangan tutup periuk dalam mod stir fry.
2. Masukkan 2 sudu besar minyak masak dan 2 sudu besar marjerin.
3. Biarkan marjerin cair.
4. Masukkan 2 genggam jagung popcorn. Gaulkan
5. Off periuk dan tutupkan.
6. Set mod high pressure 2 minit. Akan kedengaran bunyi 'pop'. Sekiranya takde bunyi pop, off HP dan buka periuk dan ulang semula HP.
7. Release pressure, buka penutup dan keluarkan pop corn.
Caramel :
1. Panaskan periuk Noxxa menggunakan mod stir fry. Jangan tutup periuk dalam mod stir fry.
2. Masukkan 2 sudu besar minyak masak dan 2 sudu besar marjerin.
3. Biarkan marjerin cair.
4. Masukkan 2 sudu besar gula perang dan gaul.
5. Off periuk.
6. Masukkan 2 sudu madu dan kacau.
7. Masukkan pop corn tadi, gaul mesra.
8. Sedia untuk dihidang!
No comments:
Post a Comment